Earth-Rite® MULTIPOINT II

8-in-1 aardingssysteem

O.a. poederprocessen kunnen enorme hoeveelheden statische lading genereren die zich opbouwen tot hoge spanningen op onderling gescheiden, geleidende procesonderdelen. De waarschijnlijkheid is hoog dat deze opgebouwde ladingen zich zal ontladen via een statische vonk, welke op zijn beurt een explosie kan veroorzaken in ATEX omgevingen.

Het Earth-Rite MULTIPOINT II systeem is een uniek aardingssysteem dat tot 8 mogelijk ge´soleerde componenten controleert en aardt in explosiegevaarlijke omgevingen.

Het IECEx / ATEX gecertificeerde Earth-Rite MULTIPOINT II systeem is ontworpen om ÚÚn compleet aardingscircuit te vormen doorheen de ge´soleerde onderdelen van het proces.
Het systeem controleert de weerstand in het circuit, die kleiner of gelijk moet zijn dan 10ohm. Indien de weerstand in ÚÚn van de ge´soleerde onderdelen stijgt boven de 10ohm, zal een LED weergeven waar er zich een probleem stelt in het proces. Standaard heeft elk kanaal ook een vrijgavecontact, en zijn er 2 instelbare groepsrelais.

Controleert tot 8 punten
Een uniek systeem dat mogelijk ge´soleerde onderdelen van een procesinstallatie kan controleren op hun goede aarding.
8 LED's
Door de eenvoudige LED indicatie, kan de locatie van een eventueel probleem snel vastgesteld worden.
 
Flexibele installatie
Vaste en/of tijdelijke verbindingen kunnen gecombineerd worden in 1 aardingsssyteem.

Earth-Rite®

Aardingscontrole systemen
met visuele indicatie & interlock

Bond-Rite®

Zelfcontrolerende aardingsklemmen
met visuele indicatie

Cen-Stat®

Aardingsklemmen, (spiraal)kabels, haspels en testapparatuur

 

Mobiele oplossingen

Wij leveren een innovatieve reeks mobiele aardingsoplossingen, waaronder een ATEX gepatenteerd aardingssysteem voor montage op vrachtwagens (tankwagens, druk-vacuŘm-wagens,...), een draagbare continu´teitsmeter voor flexibels, en andere accessoires.

Meer info

   
Images - © Copyright Newson Gale Ltd | ATHEX bvba