Earth-Rite® FIBC

Aardingscontrole voor bigbags type C

Het IECEx / ATEX / SIL2 gecertificeerde Earth-Rite FIBC aardingscontrolesysteem controleert continu of de weerstand van de bigbag laag genoeg is, zodat deze de statische ladingen veilig kan afvoeren naar de aarde, via de geleidende onderdelen van de zak.

In overeenstemming met o.a. IEC 61340-4-4 "Standard test methods for specific applications ľ Electrostatic classification of flexible intermediate bulk containers (FIBC)" en NFPA 77 "Recommended Practice on Static Electricity", voldoet dit aardingssysteem aan alle moderne voorschriften op vlak van statische aardingen.

Het systeem kan zodanig ge´nstalleerd worden dat gebruikers eerst de aarding moeten aanleggen vooraleer zij het proces kunnen starten. Tijdens dit verladingsproces controleert het systeem continu de weerstand van de complete aardingslus. Indien deze weerstand groter wordt dan 107 ohm (of 108 ohm), zal het systeem met behulp van de vrijgevacontacten de verlading onderbreken, om verdere opbouw van statische ladingen te voorkomen.

Ten gevolge van normale slijtage van de type C BigBags, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de zak zijn vermogen behoudt om statische ladingen af te voeren. Ook de verbinding van de zak met de aarde moet continu gecontroleerd worden op een goede geleiding.

Weerstandscontrole volledige zak
In combinatie met de vrijgavecontacten die de machine blokkeren, moet de gebruiker eerst de klem correct aanleggen vooraleer vullen of ledigen kan starten.
Continue controle
Tijdens het proces blijft het Earth-Rite FIBC systeem continu het volledige pad naar de aarde controleren, zodat elektrostatische ladingen veilig hun weg kunnen vinden naar de aarde.
 
Opvallende LED indicatie
Eenvoudige en opvallende GOED/SLECHT indicatie. Groene LEDs knipperen bij een goede verbinding, om aan te geven dat de meting continu gebeurd.
ATEX / FM gekeurde klem
Robuuste roestvrij stalen aardingstang, specifiek ontworpen voor een goed contact met flexibele materialen. Eventueel in combinatie met een tweede aardingsklem.

Earth-Rite®

Aardingscontrole systemen
met visuele indicatie & interlock

Bond-Rite®

Zelfcontrolerende aardingsklemmen
met visuele indicatie

Cen-Stat®

Aardingsklemmen, (spiraal)kabels, haspels en testapparatuur

 

Mobiele oplossingen

Wij leveren een innovatieve reeks mobiele aardingsoplossingen, waaronder een ATEX gepatenteerd aardingssysteem voor montage op vrachtwagens (tankwagens, druk-vacuŘm-wagens,...), een draagbare continu´teitsmeter voor flexibels, en andere accessoires.

Meer info

   
Images - © Copyright Newson Gale Ltd | ATHEX bvba